1. Definiții și termeni 

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor prin intermediul magazinului virtual www.solidwoodexpert.ro către Cumpărător si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

Cumpărător – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comandă.

Vânzător – societatea comerciala SOLID WOOD EXPERT S.R.L., având sediul social in Str. Avram Iancu, Nr.48 Tasnad, jud. Satu Mare nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J30/502/2012, CUI: RO30434214

Site – Domeniu www.solidwoodexpert.ro. și subdomeniile acestuia.

Bunuri – orice produs, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plata acestora.

Comanda specială – comandă la cerere, cu dimensiuni si design special, care nu poate fi înlocuită, plata serviciilor prestate nefiind returnată pentru toate situațiile în care termenii și condițiile comenzii au fost respectați de prestator.

Cont – secțiunea din site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite transmiterea comenzii și care conține informații despre cumpărător/utilizator și istoricul cumpărătorului în Site.

Cos comanda – maniera prin care cumpărătorul transmite Vânzătorului intenția sa de a achiziționa produsele adăugate.

Contract la distanta – conform definiției cuprinse in OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative art. 2 punctul 7, astfel cum aceasta a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor: orice contract încheiat între profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanță organizat, fără prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

Date cu caracter personal – orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmează DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Newsletter/alertă – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor și/sau promoțiilor desfășurate de către SC Solid Wood Expert SRL într-o anumită perioadă, fără nici un angajament din partea SC Solid Wood Expert SRL cu referire la informațiile conținute de acesta.

Tranzacție – încasare sau rambursare a unei sume rezultată din vânzarea unui produs/serviciu de către SC Solid Wood Expert SRL către cumpărător, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către SC Solid Wood Expert SRL sau prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în Comandă.

2. Conținutul site-ului și drepturile de proprietate intelectuală

Întregul conținut al site-ului www.solidwoodexpert.ro, incluzând, dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a SOLID WOOD EXPERT SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).

Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau alterarea, utilizarea, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de SOLID WOOD EXPERT SRL.

Încălcarea dreptului de autor sesizată pe site se va raporta la adresa de email contact@solidwoodexpert.ro

3. Limitarea raspunderii pentru produse

Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). SOLIDWOOD EXPERT isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. 

Foarte rar unele produse pot avea pe site preţuri greşite, stabilite în mod eronat de către aplicaţia noastră informatică. În aceste condiţii, întotdeauna se consideră preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu consultanţii de vânzări ai SOLIDWOOD EXPERT si materializat in comanda acceptata.

Clientul isi asuma faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum pielea si lemnul masiv, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material precum si faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături in funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor și/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. Conditii de comanda

Orice comanda efectuata de catre cumparator va trebui sa contina cel putin urmatoarele informatii:

– Denumirea produsului

– Codul produsului

– Cantitatea – in bucati

– Pretul produsului/unitate de masura si TVA aferent

Livrarile se vor face in 3-14 zile din momentul in care produsul este disponibil pentru livrare si plata finala a fost efectuata.

Orice comanda prin care se solicita o modificare a caracteristicilor produsului fata de cele prezentate pe site se considera personalizare a produsului si are drept consecinta pierderea dreptului de retur de catre cumparator.

In cadrul magazinului nostru produsele afisate sunt disponibile pentru precomanda

Produsele sunt insemnate cu: ”DISPONIBIL PENTRU PRECOMANDA” – situatie in care produsul se va livra in termenul specificat si in urma achitarii unui avans.

Comanda confirmata de catre SOLID WOOD EXPERT devine contract ferm,

Comenzile neconfirmate nu produc efecte juridice;

5. Conditii de livrare

Livrarea produselor este gratuita oriunde in tara indiferent de valoarea comenzii sau de numarul de produse comandate si vor fi livrate prin intermediul serviciului de curierat rapid pentru coletele de dimensiuni mici iar pentru coletele voluminoase livrarea se va face prin intermediul camioanelor de transport marfa, ele aflandu-se in ambalajul nostru original.

Mobilierul va fi livrat de catre producator la adresa convenita cu cumparatorul, ambalate corespunzator si insotite de documentatia comerciala, tehnica si de transport, aferenta.

Produsele vor fi livrate până în faţa imobilului, adica pana in fata casei respectiv blocului în care clientul îşi are domiciliul sau a sediului. Montajul pieselor de mobilier, precum şi manipularea acestora nu fac obiectul prezentului contract, acestea căzând în sarcina clientului. La cerere si doar pe anumite zone, montajul pieselor de mobilier se poate efectua contra cost.

Termenul de livrare pentru fiecare produs va fi mentionat in comanda si se regaseste la descrierea produsului in cadrul magazinului.

Livrarile se vor face in 3-14 zile din momentul in care produsul este disponibil pentru livrare si plata finala a fost efectuata.

Livrarile se vor face in termenul convenit in comanda confirmata, In cazul in care din motive independente de vointa noastra, nu putem respecta termenul de livrare, vom anunta cumparatorul in termen de maxim 24 de ore pentru stabilirea de comun acord a noului termen de livrare. Cumparatorul poate refuza decalarea termenului de livrare, iar in caz de intarziere, furnizorul va suporta penalitati de intarziere in cuantum de 0.015%/zi de intarziere, din valoarea produselor nelivrate in termen. Cuantumul penalitatilor de intarziere nu poate depasi valoarea asupra careia se calculeaza. 

Livrarea mobilierului va fi facuta in intervalul orar 08,00-20,00, de luni pana vineri, data exacta a livrarii fiind transmisa de catre vanzator cumparatorului pe e-mail cu cel putin 24 de ore inainte de data livrarii.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, produsul/produsele care fac obiectul acestei livrari vor putea fi inmanate clientului numai dupa reconfirmarea comenzii catre un consultant de vanzari si dupa achitarea eventualelor costuri suplimentare generate de aceasta situatie.

Instructiuni de receptie si manipulare a marfii:
Produsele vor fi livrate până în faţa imobilului, adica a casei respectiv blocului în care clientul îşi are domiciliul sau pana in fata sediului. Montajul pieselor de mobilier, precum şi manipularea acestora nu fac obiectul prezentului contract, acestea căzând în sarcina clientului. Piesele de mobilier din lemn masiv vor fi livrate montate sau demontate dupa caz. Cele care sunt livrate montate, sunt livrate in acest mod la recomandarea inginerului de productie pentru a nu fi afectata rezistenta produselor!

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat. Recepţia este facută în momentul semnării documentelor legale ce însoţesc coletul. In situatia constatarii unor deficiente de calitate sau cantitate cumparatorul se obliga sa anunte de indata vanzatorul si sa-i prezinte fotografii justificative urmand ca partile de comun acord sa solutioneze problemele sesizate. Eventualele daune cauzate din vina transportului, vor fi solutionate intre SOLID WOOD EXPERT si firma de transport colaboratoare.
Receptia cantitativa. In momentul livrarii produselor, Cumparatorul va verifica conformitatea intre numarul de colete primite si numarul de colete de pe documentul de insotire al marfii. Daca apar diferente se consemneaza pe documentul de insotire al marfii emis de catre transportator (AWB /CMR)) si se intocmeste un Proces Verbal de constatare a diferentelor, care se semneaza de catre Cumparator si de catre reprezentantul firmei de transport care face livrarea.

Verificarea integritatii amabalajului. Cumparatorul verifica amabalajul, iar in cazul in care apar deteriorari evidente care ar fi putut sa duca la deteriorarea continutului coletelor( ambalaj gaurit, taiat, lipsa, etc.), pe parcursul transportului sau semne ca coletul ar fi fost deschis dupa sigilare, se va consemna acest aspect pe documentul de insotire a marfii, prezentat de catre reprezentatul companiei care face livrarea. Se recomanda a se face poze daca este posibil.In cazul in care Cumparatorul face receptia marfii livrata in ambalaj evident deteriorat, Vanzatorul isi declina responsabilitatea rezolvarii unor reclamatii ulterioare;

Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator pentru deteriorarile aparute in timpul manipularii si montarii defectuoase a produseleor de mobilier, ulterior receptiei acestora.
In cazul in care se vor observa defecte de fabricatie, se va anunta Vanzatorul, solidwoodexpert.ro, in cel mai scurt timp posibil, dar nu mai mult de 48 de ore de la receptia marfii.

Solidwoodexpert.ro nu poate fi facuta responsabila pentru deteriorari ale produselor, (zgarieturi, lovituri, etc.) aparute in timpul manipularii si montarii produseleor de mobilier.
In cazul produselor care se livreaza nemontate, montajul cade in sarcina cumparatorului, iar in cazul in care este vorba despre un produs complex, se recomanda apelarea la personal specializat. Se recomanda citirea cu atentie a instructiunilor de asamblare, care se livreaza impreuna cu produsul. In cazul in care instructiunile de asamblare lipsesc din colet, va rugam sa le solicitati prin e-mail.

6. Conditii de plata

Toate prețurile/tarifele aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate în lei (RON) si includ TVA de 19%

SOLID WOOD EXPERT isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza online cu cardul personal sau pe baza facturii fiscale de avans prin ordin de plata sau prin depunere de numerar in contul firmei;

Neplata avansului duce automat la anularea comenzii şi, implicit, a contractului. Prin plata avansului, contractul intră în vigoare şi Clientul acceptă in mod expres aceşti Termeni şi Condiții.

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar livrarea nu va fi realizata.

Modalitate de plata:

Produsele comandate pot fi achitate integral sau in doua transe utilizand următoarele metode de plată:

1. Plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2).

Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii.

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele securizate Ipay BT de la Banca Transilvania

Siguranta informatiilor dvs. este garantata de faptul ca Ipay BT nu stocheaza datele confidentiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizata catre banca procesatoare. In acest fel informatiile dvs. sunt in siguranta.

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.

2. Prin transfer bancar, in contul RON: RO46 BTRL 0310 1202 W905 46XX deschis pe numele SOLID WOOD EXPERT SRL la BANCA TRANSILVANIA . Comisioanele bancare aferente transferului vor fi achitate de către cumpărător.

Pentru produsele care se realizeaza pe comanda SOLID WOOD EXPERT SRL își rezervă dreptul de a solicita plata unui avans de 50% din valoarea comenzii. Acesta se poate achita online cu cardul personal sau cu ordin de plată în contul RON: RO46 BTRL 0310 1202 W905 46XX deschis pe numele SOLID WOOD EXPERT SRL la Banca Transilvania

Prețurile Bunurilor și Serviciilor afișate în cadrul site-ului www.solidwoodexpert.ro includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în fiecare Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

În cazul plătilor online, Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

7. Garantia produselor

 Termenul de garantie acordat de catre societatea SOLID WOOD EXPERT S.R.L. pentru toate produsele achizitionate online de pe site de catre persoanele fizice este de doi ani de la data predarii acestora iar pentru produsele achizitionate de persoanele juridice termenul de garantie este de un an de la data predarii.

Perioada de garantie se prelungeste cu perioada in care produsul a stat in reparatie.

Toate produsele sunt insotite de certificatul de garantie si de aviz de expediere sau factura fiscala. Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in cel mult 48 ore de la receptia marfii, pe adresa contact@solidwoodexpert.ro, urmand ca certificatul de garantie sa fie transmis catre cumparator prin e-mail. Produsele vandute respecta prescriptiile prevazute in documentele tehnice normative in vigoare in Romania.

Cumparatorul are obligatia de a pastra certificatul de garantie si factura fiscala. In cazul aparitiei unei defectiuni, conform Ordonanta de urgenta nr. 140/2021, certificatul de garantie este singurul document care atesta dreptul la garantie si care va fi prezentat impreuna cu factura fiscala. Pierderea certificatului de garantie determina anularea garantiei Bunului sau Serviciului.

Produsele din materiale naturale precum: piele, lemn masiv, furnir din lemn masiv nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuantelor de culoare pe diferite suprafete si a particularitatilor aparente pe material.Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

In cazul aparitiei unor eventuale defecte, cumparatorul va putea formula reclamatii.

Orice reclamatie, formulata de cumparator in termen, conform prevederilor certificatului de garantie, se trimite in scris pe adresa de email contact@solidwoodexpert.ro, insotita de factura si certificatul de garantie scanate precum si de fotografii explicite cu defectul constatat. Termenul de reparatie in garantie este de maxim 15 zile de la data ridicarii produselor.

Imaginile produselor publicate pe site sunt cu titlu de exemplu iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate (nuanta, accesorii, aspect, etc.).

Timpul de nefuncţionare din cauza lipsei de conformitate apărute în cadrul termenului de garanţie prelungeşte termenul de garanţie din momentul prezentării produsului la furnizor până la aducerea produsului în stare de utilizare normală şi, respectiv, al notificării în scris în vederea predării efective a produsului către consumator.

Produsele care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.

Garantia asigura:

 • repararea produsului in toata perioada de garantie fara niciun cost suplimentar pentru cumparator
 • inlocuirea produsului care se produce in situatia in care reparaţia este imposibilă sau dacă durata cumulata a reparatiilor depaseste o perioada de 70 de zile. In aceste situatii inlocuirea se efectueaza de catre vanzator in termen de maxim 15 zile de la solicitarea cumparatorului, fara niciun cost suplimentar pentru acesta din urma
 • reducerea corespunzatoare a pretului in situatia in care sunt intrunite conditiile pentru inlocuirea produsului insa cumparatorul se opune inlocuirii si opteaza pentru reducerea pretului cu conditia obligatorie de a avea acordul expres al vanzatorului
 • rezilierea contractului avand consecinta repunerea partilor in situatia anterioara in situatia in care sunt intrunite conditiile pentru inlocuirea produsului insa vanzatorul nu inlocuieste produsul in termen de maxim 15 zile de la solicitarea cumparatorului

a) Conditii in care se acorda garantia:

 • defecte de proiectare
 • defecte de executie
 • montaj necorespunzator
 • descleierea imbinarilor

b) Conditii in care garantia nu se acorda:

 • Uzura normala a produsului, tinand cont de durata medie de utilizare a acestuia, care include tasarea poliuretanului, intinderea pielii sau a materialului de acoperire, matuirea sau lustruirea materialelor in timp, in limite normale, ca urmare a uzurii sunt acceptate si nu sunt considerate defecte;
 • Aparitia unor defecte dupa receptia produsului, ca urmare a serviciilor de: manipulare, transport, montaj si instalare, executate de cumparator sau de terti;
 • Alte conditii:
  • parti componente incendiate, inundate, deteriorate, furate;
  • schimbarea culorii produsului din cauza soarelui, a unei alte surse de caldura sau apa, migrarea culorii de pe un obiect (obiecte de imbracaminte sau marochinarie) care a intrat in contact cu produsul deteriorat;
  • vopsirea produsului de catre cumparator sau a interventiei cumparatorului asupra mobilierului cu substante suplimentare de lacuire;
  • gaurirea, lipirea pe produs a altor repere sau materiale;
  • ruperea sau zgarierea ca urmare a lovirii/manipularii defectuoase de catre cumparator;
  • defecte aparute ca urmare a umiditatii, curatarii cu produse de curatare neadecvate, conditiilor improprii de utilizare a produselor, altele decat cele pentru care produsul a fost proiectat, testat si fabricat;
  • defecte care apar ca urmare a conditiilor improprii de depozitare la cumparator;
  • in cazul in care pe produs au fost depozitate alte produse, cu greutate mare.

Conditii obligatorii in situatia de returnare a produsului:

 • produsul, trebuie să fie ambalat si asamblat corespunzator;
 • produsul trebuie să nu fi fost deteriorat de către client;
 • produsul trebuie să fie exact ca in momentul primirii.

Drepturile conferite prin lege consumatorului nu sunt afectate prin garanţia oferită de catre SOLID WOOD EXPERT SRL.

8. Confidentialitatea datelor cu caracter personal

Accesarea site-ului www.solidwoodexpert.ro implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de catre noi. Colectarea si proceseaza datelor dvs. personale se face prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS, whatsapp, retele de socializare), in conformitate cu prevederile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in urmatoarele scopuri:

a. in scop de ofertare si vanzare de produse;

b. in scop de marketing, pentru informare si acordarea de beneficii de loialitate si pentru imbunatatirea permanenta a calitatii serviciilor si produselor oferite;

Baza legala pentru colectarea si procesarea datelor dvs. pentru fiecare din scopurile mentionate mai sus este:

 • consimtamantul dumneavoastra;
 • contractul de vanzare dintre parti sau orice comanda sau oferta solicitata sau transmisa in care dumneavoastra sunteti parte;

Categoriile de destinatari catre care se pot divulga datele personale colectate:

 • autoritatile statului (inclusiv autoritati fiscale);
 • societatile de curierat sau de transport care transporta catre dvs. produsele comandate de dvs.; 

Pastrarea datelor personale

Datele personale vor fi pastrate atata timp cat este necesar pentru scopurile mentionate mai sus sau perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale.

Drepturile pe care le aveti in ceea ce priveste datele dumneavoastra personale

In legatura cu prelucrarea Datelor cu Caracter Personal si in baza conditiilor specificate in legea 677/2001 si in Regulamentul privind protectia datelor la nivel european 679/2016, va puteti exercita oricare dintre urmatoarele drepturi:

 • dreptul de acces la datele personale care va privesc;
 • dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea atunci cand datele sunt inexacte sau incomplete;
 • dreptul de a solicita stergerea datelor in anumite circumstante (de ex. cand datele personale nu mai sunt necesare in raport cu scopurile mentionate mai sus);
 • dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii in anumite circumstante (de ex. atunci cand dumneavoastra contestati exactitatea datelor – pentru perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date);
 • dreptul de a depune o plangere la noi si/sau la autoritatea competenta privind protecția datelor;
 • dreptul de a va opune prelucrarii;
 • dreptul de a va retrage consimtamantul, in orice moment, pentru prelucrarea datelor personale.

Incepand cu data intrarii in vigoare a Regulamentului UE 679/2016, respectiv 25 mai 2018, veti beneficia si va veti putea exercita suplimentar :

 • Dreptul de a fi uitat, in sensul adresarii unei solicitari catre SOLIDWOOD EXPERT pentru stergerea evidentelor datelor personale din mediul on-line;

– Dreptul la portabilitatea datelor, in sensul transferului datelor dumneavoastra personale

catre un alt operator de date personale desemnat de dumneavoastra;

 • Dreptul de a fi notificat in caz de incalcari privind securitatea datelor, de catre operator.

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice intrebari suplimentare cu privire la aceasta notificare sau in legatura cu utilizarea de catre SOLIDWOOD EXPERT a datelor personale, va rugam sa ne contactati alegand oricare din modalitatile legale de comunicare, precizand, totodata, numele, adresa postala sau de email (in functie de modalitatea prin care doriti sa comunicam), numarul de telefon precum si scopul cererii dvs.

9. Politica de retur

Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, consumatorul, persoana fizica, beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere cu suportarea costurile directe legate de returnarea produselor, precum si costurile privind diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept de retragere incepe sa curga, pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:

– furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

– furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

– furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

Exercitarea dreptului de retragere se efectueaza prin decizia scrisa si transmisa la contact@solidwoodexpert.ro, urmand ca Solid Wood Expert SRL sa confirme prin posta electronica primirea deciziei de retragere. In cazul exercitarii dreptului de retragere, consumatorul are obligatia de a returna produsele in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care a comunicat vanzatorului decizia sa de retragere..

Dreptul de retragere poate fi exercitat de catre consumator doar in cazul contractelor incheiate la distanta, de pe site-ul www.solidwoodexpert.ro, produsul returnat este intact, iar continutul pachetului produsului este complet. In cazul exercitarii de catre consumator a dreptului de retragere dintr-un contract care presupune furnizarea de produse confectionate după specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, Solid Wood Expert SRL nu va acorda dreptul de retur.

Solid Wood Expert SRL va rambursa in cel mai scurt timp contravaloarea produsului, maximum 14 zile calendaristice de la data receptionarii produselor returnate pentru produsele achitate prin transfer bancar direct iar pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-14 de zile de la acceptarea returului

-Produsele trebuie returnate în starea de produs nou și însoțite de toate accesoriile (inclusiv feroneria), documentele originale (factură fiscală, certificat de garanţie), bine ambalate şi protejate la transport.

În cazul în care produsele a căror returnare se solicită, prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, componente sau accesorii lipsă, certificate de garanție (sau factura) lipsa, sau nu sunt returnate în aceeași stare în care au fost livrate către client, SOLIDWOOD EXPERT are dreptul de a decide acceptarea returului sau de a retine o sumă din valoarea produsului, suma ce va fi comunicată clientului după evaluarea prejudiciilor aduse mobilierului.

In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre cumparator.

In situatia in care cumparatorul solicita ca returul sa fie organizat de catre SOLIDWOOD EXPERT aceasta-i va comunica clientului contravaloarea transportului, suma fiind retinuta apoi din suma rambursata in urma returului.

Conditii obligatorii in situatia de returnare a produsului:

 • produsul, trebuie să fie ambalat si asamblat corespunzator;
 • produsul trebuie să nu fi fost deteriorat de către client;
 • produsul trebuie să fie exact ca in momentul primirii.

10. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului www.solidwoodexpert.ro, constand in imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date este proprietatea SOLID WOOD EXPERT SRL si este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al www.solidwoodexpert.ro a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. Adresa la care ne puteti trimite notificari este contact@solidwoodexpert.ro

11. Accesul la informatiile de pe site

SOLIDWOOD EXPERT garanteaza tuturor utilizatorilor acces limitat, in interes personal, pe site-ul www.solidwoodexpert.ro. SOLID WOOD EXPERT SRL nu confera utilizatorilor drepturi pentru a descarca, de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SOLID WOOD EXPERT SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.

12. Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului www.solidwoodexpert.ro, sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.solidwoodexpert.ro va fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului www.solidwoodexpert.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

13. Limitarea responsabilitatii pentru link-uri catre alte site-uri, server, browser

Site-ul www.solidwoodexpert.ro este gazduit de serverele unei terte persoane, fie aceasta fizica sau juridica, dreptul de utilizare a spatiului pe server si de folosire a serviciilor conexe fiind dobandit conform legii. Societatea SOLID WOOD EXPERT SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site, indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari. SOLIDWOOD EXPERT nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.solidwoodexpert.ro

SOLIDWOOD EXPERT nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legaturi de pe site-ul www.solidwoodexpert.ro Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza. SOLIDWOOD EXPERT isi asuma responsabilitatea fata de clientii sai de a depune toate diligentele pentru a limita sau intrerupe accesul catre site-uri care, prin natura informatiilor publicate, contravin legilor romane, insa nu poate fi tinuta raspunzatoare pentru incalcarile legii de catre aceste site-uri.

14. Litigii si dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.solidwoodexpert.ro sau de informatiile prezentate pe acest site si care nu este deja tratata de niciun articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 15 zile de la data sesizarii in scris a problemelor de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata de pe raza municipiului Satu Mare. Clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri odata ce isi exprima acordul fata de acest Contract cu Clientii. Acordul poate fi exprimat atat expres, prin comunicarea fara echivoc a acestuia, in orice mod, catre reprezentantii SOLID WOOD EXPERT SRL, cat si tacit, prin achizitionarea unui produs / unor produse.

Fiind de acord cu aceşti “Termeni şi condiţii de utilizare a site-ului www.solidwoodexpert.ro”, clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului.