POLITICA DE RETUR

Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, consumatorul, persoana fizica, beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere cu suportarea costurile directe legate de returnarea produselor, precum si costurile privind diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept de retragere incepe sa curga, pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:

– furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

– furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

– furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

Exercitarea dreptului de retragere se efectueaza prin decizia scrisa si transmisa la contact@solidwoodexpert.ro, urmand ca Solid Wood Expert SRL sa confirme prin posta electronica primirea deciziei de retragere. In cazul exercitarii dreptului de retragere, consumatorul are obligatia de a returna produsele in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care a comunicat vanzatorului decizia sa de retragere..

Dreptul de retragere poate fi exercitat de catre consumator doar in cazul contractelor incheiate la distanta, de pe site-ul www.solidwoodexpert.ro, produsul returnat este intact, iar continutul pachetului produsului este complet. In cazul exercitarii de catre consumator a dreptului de retragere dintr-un contract care presupune furnizarea de produse confectionate după specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, Solid Wood Expert SRL nu va acorda dreptul de retur.

Solid Wood Expert SRL va rambursa in cel mai scurt timp contravaloarea produsului, maximum 14 zile calendaristice de la data receptionarii produselor returnate pentru produsele achitate prin transfer bancar direct iar pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-14 de zile de la acceptarea returului

-Produsele trebuie returnate în starea de produs nou și însoțite de toate accesoriile (inclusiv feroneria), documentele originale (factură fiscală, certificat de garanţie), bine ambalate şi protejate la transport.

În cazul în care produsele a căror returnare se solicită, prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, componente sau accesorii lipsă, certificate de garanție (sau factura) lipsa, sau nu sunt returnate în aceeași stare în care au fost livrate către client, SOLIDWOOD EXPERT are dreptul de a decide acceptarea returului sau de a retine o sumă din valoarea produsului, suma ce va fi comunicată clientului după evaluarea prejudiciilor aduse mobilierului.

In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre cumparator.

In situatia in care cumparatorul solicita ca returul sa fie organizat de catre SOLIDWOOD EXPERT aceasta-i va comunica clientului contravaloarea transportului, suma fiind retinuta apoi din suma rambursata in urma returului.

Conditii obligatorii in situatia de returnare a produsului:

  • produsul, trebuie să fie ambalat si asamblat corespunzator;
  • produsul trebuie să nu fi fost deteriorat de către client;
  • produsul trebuie să fie exact ca in momentul primirii.